Întrebări frecvente

Cafeaua Dobro e importată din Centura Cafelei (Coffee Belt), din America Centrală și de Sud, din Africa și, mai rar, din Indonezia. O luăm direct de la ferme mici și de la cooperative din țările respective, din loturi atent cultivate și îngrijite. Ajunge la noi în saci de iută, sub formă de boabe verzi, iar noi o prăjim, o împachetăm și o livrăm clienților din întreaga țară și din străinătate.

Cafeaua cu care lucrăm noi provine din loturi relativ reduse. E cafea Arabica, deci e cultivată și crește în condiții mai dificile decât Robusta (care crește chiar spontan), dar are și avantajul de a fi mai puternică și mai aromată decât aceasta.  

Toate sortimentele de Cafea Dobro au trasabilitate, adică au proveniență care poate fi urmărită. Pe fiecare pachet de cafea scriem țara și ferma de origine, iar această informație poate fi verificată online în doi timpi și trei click-uri.

După ce ajunge la noi, o prăjim atent, cu control inteligent și parametri atent urmăriți, doar în loturi mici, ca să ne asigurăm că e mereu proaspătă. Avem un prăjitor de ultimă generație și aparatură specială pentru măsurarea umidității boabelor, așa că știm de fiecare dată cum să reglăm temperatura și timpul de prăjire încât să obținem maximul de gust și aromă din boabe. 

Sunt două diferențe majore: prospețimea și plăcerea.

La vânzarea în cantități mari, calitatea nu e niciodată o precupare principală. În plus, cafeaua de pe rafturile supermarketurilor petrece, în respectivele pachete, mult mai mult timp decât este adecvat pentru o cafea, așa că dobândește un gust acru-amărui. În loc să savurezi o ceașcă de cafea aromată, ușor dulceagă de la sine, bei un lichid foarte amar, cu ușoară acreală, departe de ceea ce ar trebui să fie o cafea bună.

Cafeaua Dobro e cultivată și procesată în loturi mici, la ferme cu producție limitată, și este prăjită în cantități mici, așa încât să fie mereu proaspătă.

Ca întotdeauna, un produs în cantități mai mici și cu multă muncă manuală implicată costă ceva mai mult decât un produs industrial.

Începând cu fermierii, aceștia sunt plătiți mai bine pentru că depun o muncă mai consistentă, au mai multă grijă de recoltă și o cultivă în condiții mai grele.

Cafeaua Dobro, fiind adusă de la ferme mici, ajută comunitățile locale din țările de proveniență. În plus, o bună parte din Cafeaua Dobro intră în circuitul de Comerț Echitabil (Fair Trade), ceea ce presupune că fermierii primesc prețul corect, iar munca și drepturile le sunt respectate.

În cazul cafelelor industriale, de cele mai multe ori majoritatea profitului ajunge la corporații, iar fermierii primesc doar sume infime pentru munca lor.

Apoi, toate procesele implicate sunt mai laborioase și, deci, mai costisitoare în cazul cafelelor de specialitate cum este cafeaua Dobro.

Chiar și felul în care cafeaua ajunge în mâinile consumatorului final diferă, iar experiența acestuia este cu totul alta în cazul unei cafele de specialitate. Culminând cu plăcerea de a savura o cafea cu adevărat bună, cu gust și cu dulceață naturală.

Așa cum e valabil, de obicei, în viață, cea mai bună cafea e aceea care-ți place ție cel mai mult. 🙂 Recomandarea noastră de cafea pentru tine depinde de mulți factori: ce fel de aparat folosești, dacă ai sau nu posibilitatea să o macini tu, ce moduri de procesare a cafelei preferi etc. Dacă nu ești sigur ce să comanzi, contactează-ne și vom fi mai mult decât bucuroși să te ajutăm să faci cea mai bună alegere!

Cafeaua Dobro poate ajunge la tine oriunde în țară, în condiții de maximă siguranță, prin curier rapid. Poate ajunge la tine chiar și în afara țării, oriunde în Europa. Avem nevoie de mai multe detalii de la tine pentru a-ți trimite coletul în afara României, așa că sună-ne sau scrie-ne pentru a face o comandă.

Casa Dobro

Baia Mare
Andrei Mureșanu nr. 25

Orar Cafenea

Luni-Vineri: 07:30 - 17:30
Sâmbătă-Duminică: 08:00 - 15:00

Email Address

contact@cafeadobro.ro

Telefon

+40 759 166 513

Cafea Proaspăt Prajită

Bucură-te de gustul unei cafele de specialitate, la birou sau în confortul casei tale!